Kysymyksiä ja vastauksia Betavivosta

Olemme koonneet tähän yleisimpiä tuotteistamme esitettyjä kysymyksiä.

Sisältävätkö Betavivo-kaurasydämet gluteenia?

Betavivo sisältää kaurajauhoa, kauraleseitä ja fruktoosia. Kaura ei itsessään sisällä gluteenia, mutta emme voi taata, että pellot, joilla kaura on kasvanut, ovat täysin puhtaita gluteenista. Lisäksi koneissa saattaa olla gluteenijäämiä. Valmiste sisältää hyvin pieniä määriä gluteenia ja sen määrä vaihtelee tuotantoerien välillä. Katso tarkempia tietoja alla olevasta vertailusta:

  • Tavallinen vehnäjauhosta valmistettu leipä sisältää noin 40 000–60 000 mg gluteenia/kg.
  • Gluteenittoman raja-arvoksi on määritelty 20 mg gluteenia/kg, joten sitä vähemmän gluteenia sisältäviä tuotteita saa kutsua gluteenittomiksi. Jotta tuotetta voisi kutsua “erittäin vähän gluteenia” sisältäväksi, se saa sisältää enintään 100 mg/kg.
  • Betavivo-kaurasydämien analyysin perusteella päästään arvoon noin 700 mg/kg. Arvo voi kuitenkin vaihdella sen mukaan, miten paljon kauran mukaan on päätynyt muita viljalajeja.
Miksi Betavivo-purutabletteja ei enää saa mistään?

Betavivo-purutabletit ovat valitettavasti poistuneet tuotevalikoimasta. Heikentyneen kysynnän vuoksi emme voi enää valmistaa kyseistä tuotetta. Pahoittelumme.

Mitä Betavivo sisältää?

Päivittäinen annos kaurasydämiä sisältää kaurajauhoa, kauraleseitä ja fruktoosia. Betavivo sisältää 9,5 g hiilihydraattia, mikä on 5 % vähemmän kuin Ruokaviraston antamat suositukset. Eri hiilihydraattien välillä on suuria eroja, koska ne vaikuttavat eri tavalla verensokeriin. Betavivo sisältää hitaita hiilihydraatteja ja erittäin suuren määrän beetaglukaanikuituja, jotka yhdessä hidastavat nopeiden hiilihydraattien imeytymistä ja tasoittavat siten verensokerin vaihtelua. Sen ansiosta kylläisyydentunne säilyy pidempään. Katso jäljempää kattava luettelo ravintosisällöstä:

Kenen kannattaa syödä Betavivo-kaurasydämiä?

Useimmat ihmiset voivat syödä Betavivo-kaurasydämiä. Ne on valmistettu luonnollisista ainesosista. Betavivon käyttö sopii ihmisille,

  • joiden on saatava vähennettyä veren kolesterolipitoisuutta, koska se on sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijä. Ne sopivat myös täydentämään lääkehoitoa.
  • joiden glukoosinsietokyky on heikentynyt (esim. tyypin 2 diabetesta sairastavat) tai jotka kuuluvat riskiryhmään (usein ylipainoiset ja esidiabetesta sairastavat).
  • jotka haluavat ylläpitää normaaleja kolesteroliarvojaan ennaltaehkäisevässä mielessä.
  • Se sopii kaikille, jotka haluavat tuntea olonsa kylläiseksi pitkään ilman runsasta kalorimäärää ja jotka haluavat nauttia ruokaa, jonka glykeeminen indeksi on pieni.
Mitä ovat Betavivo-kaurasydämet?

Betavivo-kaurasydämet ovat rapeita ja sisältävät runsaasti beetaglukaania. Kauran beetaglukaani laskee kolesterolia ja auttaa vähentämään aterian jälkeistä verensokerin nousua..

Mikä tekee Betavivo-kaurasydämistä ainutlaatuisia?

Betavivo-kaurasydämet sisältävät liukenevaa, bioaktiivista (eli ominaisuuksia, joilla on seuraavassa kuvailtuja terveyttä edistäviä vaikutuksia) beetaglukaania enemmän kuin tavalliset kauratuotteet, kuten kauraryynit, -leseet tai -juomat. Niiden valmistusmenetelmä on ainutlaatuinen ja takaa Betavivo-kaurasydämien ainutkertaisen laadun.

Onko Betavivo-kaurasydämistä oikeasti terveydellistä hyötyä?

Kauran beetaglukaanin on todettu laskevan veren kolesterolipitoisuutta. Suuri kolesterolipitoisuus on sydän- ja verisuonisairauksien kehittymisen riskitekijä. 3 g kauran beetaglukaania (yhden Betavivo-kaurasydänannoksen sisältämä määrä) on riittävä päivittäinen määrä laskemaan kolesterolia. Kauran beetaglukaanin nauttiminen aterian yhteydessä laskee verensokerimäärää syömisen jälkeen. Näiden vaikutusten on osoitettu edistävän terveyttä. Katso lähteet

Miten pitkään Betavivo-kaurasydämiä pitää syödä?

Mitä pidempään käyttää valmistetta, sitä suuremmalla todennäköisyydellä sen vaikutukset näkyvät. Käytön tulokset vaihtelevat eri ihmisillä, mutta suosittelemme 2–3 kuukauden säännöllistä käyttöä, jotta kolesterolitasot laskevat. Sen jälkeen tuotteen käyttöä voi jatkaa hyvän kolesterolitason ylläpitämiseksi. Tuote vaikuttaa verensokeritasoon jokaisen nautitun annoksen jälkeen.

Miten Betavivo-kaurasydämiä syödään?

Betavivo-kaurasydämien maku on mukavan neutraali ja sopii sekä aamupalaksi että välipalaksi esimerkiksi maidon, viilin tai jogurtin kera. Marjat ja pähkinät sopivat mainiosti kaurasydämien seuraksi.

Miten Betavivo-kaurasydämiä annostellaan?

Pakkauksessa on pahvinen mittakuppi, johon mahtuu 0,9 dl. Se vastaa päivittäistä beetaglukaaniannosta (3 g), jota suositellaan veren suuren kolesterolipitoisuuden vähentämiseen.

Miten pitkään yksi pakkaus Betavivo-kaurasydämiä kestää?

644 gramman pakkaus riittää 28 päivittäiseen annokseen. Myynnissä on myös 15 annospussin pakkaus, joka sisältää 15 päiväannosta.

Onko Betavivo-kaurasydämillä jotain sivuvaikutuksia?

Ei. Jos ei ole tottunut kuitupitoiseen ravintoon, alussa voi olla tavallista enemmän ilmavaivoja. Jos näin käy, ota ensimmäisinä päivinä hieman pienempi annos ja juo runsaasti vettä. Sillä tavoin vatsa tottuu tuotteeseen.

Onko Betavivo-kaurasydämillä tunnettuja yhteisvaikutuksia lääkevalmisteiden kanssa?

Ei. Kolesterolia alentavia lääkkeitä (esim. statiineja) käyttävät voivat täydentää hoitoaan Betavivo-kaurasydämillä.

Saatavana apteekeista, luontaistuotekaupoista ja päivittäistavarakaupoista